Застосування вазеліну - Здоров'я - Каталог статей - Небо
Небо - український християнський сайт про цікаве, сайт для батьків - Каталог статей

        

Небо  християнський український сайт для батьків і дітей

П`ятниця, 09.12.2016, 18:31

Мобільна версія сайту Небо

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | Каталог статей | Реєстрація | Вхід

 
 

Головна » Статті » Здоров'я

Застосування вазеліну
Кожному з дитинства відомий такий косметичний засіб, як вазелін. Дуже часто його використовували для загоєння тріщин на шкірі. Багато хто пам'ятає вазелін як відмінний засіб при обвітренні рук. Проте останнім часом про нього почали забувати, адже на ринку є таке розмаїття косметичних засобів. Хоча вазелін - це універсальний засіб, який можна застосовувати і для догляду за шкірою, і в декоративній косметиці.

Що таке вазелін

Це світла прозора маса, іноді з білим або жовтуватим відтінком. Консистенція вазеліну залежить від температури навколишнього середовища, тобто в холодильнику він може злегка затвердіти, а в теплі - стати рідким. Вазелін є продуктом нафтопереробки. Однак не варто вірити міфам про те, що вазелін шкідливий. Речовини, що входять до його складу не проникають в глибокі шари епідермісу , а відновлюють поверхню шкіри.

Розрізняють два види вазеліну: штучний і натуральний. Останній має більш прозору текстуру і до складу його входять натуральні парафінові смоли природного походження. Штучний вазелін виробляють шляхом з'єднання парфумерного або вазелінового очищеного масла з твердим парафіном і церезином. Такий вазелін не має запаху і являє собою більш рідку каламутну масу.

Застосування штучного вазеліну

У технічній промисловості такий вазелін використовують для змащення деталей. Він захищає метал від дії корозії. Також його застосовують для просочення ізоляторів в електротехніці. Технічний вазелін проходить найменшу очистку при виробництві і відрізняється бежевим або коричневим відтінком. Застосування технічного вазеліну в косметичних цілях заборонено, оскільки при попаданні на шкіру він може викликати роздратування і сильний свербіж.

Косметичний вазелін входить до складу практично будь-якого сучасного косметичного засобу. Його додають в зволожуючі і живильні креми, мазі, очищаючі лосьйони та інші засоби по догляду за шкірою, а також в дитячу косметику. Чистий вазелін не рекомендується для постійного застосування або в якості масажного або крему. Це обумовлено його здатністю закривати шкірні пори, що в свою чергу перешкоджає доступу кисню до клітин шкіри.

Застосування натурального вазеліну

Застосування вазеліну
Натуральний вазелін, як вже було сказано, містить тільки натуральні компоненти і проходить ретельну очистку. Тому його абсолютно вільно використовують у медичних цілях. Медичний вазелін вживається всередину як послаблюючий засіб. Також його застосовують для змащення наконечників клізм і газоотводних трубок в стаціонарах.

Крім того, медичний вазелін є відмінним дезинфікуючим засобом. З цією метою його наносять на відкриті рани. Ця речовина сприяє загоєнню опіків, а також відновленню пошкоджених ділянок шкіри в результаті впливу зовнішніх факторів навколишнього середовища. Коли ставлять прогріваючі банки вазеліном змащують шкіру для запобігання опіків. Ця мазь також входить до складу різних медичних засобів для зовнішнього застосування.

Домашнє застосування вазеліну

Напевно, кожен відчував на собі пом'якшувальну дію цього простого і доступного засобу. Його можна використовувати при лущенні шкіри, обвітренні, а також для загоєння дрібних тріщин і подряпин. У холодну або погану погоду вазелін відмінно захистить шкіру від негативного впливу холоду та вітру. Крім того, ним можна скористатися для запобігання сонячних опіків.

Косметичний вазелін не має запаху, тому підходить для застосування і чоловікам і жінкам. З протипоказань до використання вазеліну можна відзначити лише індивідуальну непереносимість входять до складу компонентів. Ця речовина не проникає в клітини, а створює на поверхні шкіри захисну плівку.

Варто відзначити, що вазелін застосовується і в побуті для очищення кухонної плити або посуду від іржі. З його допомогою можна полірувати поверхні дерев'яних меблів. Відомо використання вазеліну рибалками для змащування гачків після лову.

Як з'ясувалося, вазелін - універсальний засіб, який може стати в нагоді не тільки в косметиці. Тому не варто залишати його в далекому минулому, замінюючи сучасними і дорогими засобами.
Категорія: Здоров'я | Додав: Vik (25.04.2014)
Переглядів: 2213 | Теги: натуральний вазелін, лікування шкіри, лікування, властивості, народна медицина, вазелін, застосування вазеліну, що лікує вазелін, штучний вазелін | Рейтинг: 0.0/0

Схожі статті:
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Меню сайту

Випадкова цитата

Людина з ясною метою буде просуватися навіть по найважчому шляху. Людина бе мети не переміститься і по гладкій дорозі.
Томас Карлейль

Наше опитування

Як часто Ви маєте спілкування з Богом (молитва, чи просто звернення, ..)?
Всього відповідей: 318

Друзі сайту

Молитва - могутній засіб спасіння! Благотворительная организация «СИЯНИЕ НАДЕЖДЫ» Вивчення іспанської мови онлайн - українською Сайт про Мексику
Travel Ukraine

Наша кнопка

Небо - український християнський сайт

Статистика