Небо  християнський український сайт для батьків і дітей

Середа, 24.04.2024, 09:16

Мобільна версія сайту Небо

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | Каталог статей | Реєстрація | Вхід

 
 

Головна » Статті » Духовні питання » Проповіді, науки

Про біснуватих - питання священику

Про біснуватих - питання священику
Чи допускає Господь увійти бісу в дитину - чисте, безгрішне створіння  але не хрещене?

Дитина народжується вже з первородним гріхом , тому , якщо він некрещен , в ньому вже живе злий дух . І коли хрестять , священик прочитує особливі молитви на вигнання з нехрещених злого духа.

Чи може в одній сім'ї бути кілька біснуватих?

Буває й таке. У 1975 році мене послали на станцію, що знаходиться поблизу Ульяновська. Там живе багато біснуватих людей. Знаю я одну сім'ю з 9 осіб: чоловік, дружина, діти - все біснуваті. Зайшов я до них у будинок, діти під ліжко сховалися, стали плакати, кричати... Вирішили кілька будинків освятити. А справа була зимою, в 4:00, вже стало темніти. Освячую я вдома, щось близько 15, а жителі все слідом ходять. Прийшли в один будинок - дерев'яний, великий, почув, що в ньому чаклун жив​​. Ну, він до того часу вже помер. І коли цей будинок освятили, зробили на стінах хрестики, покропили святою водою, помазали олією, запалили свічки - всі спокійно стояли, молилися. А коли я став читати особливу молитву на вигнання з дому злого духа, що панував там, раптом всі, як один, кудись вибігли. Потім, коли закінчив освячувати, питаю знайому, яка мене туди привезла: "Чому всі втекли?" Вона каже: "Всіх в один момент пройняв пронос". Всім злий дух "свято" влаштував.

Якщо спілкуєшся з біснуватими, то чи можна від них заразитися?

Людина заражається гріхом. Буває, в храмі під час служби раптом біля нас людина забіснувался. У ній починає біс шуміти, кричати  і багато хто боїться: "А раптом він увійде в мене?". Знаєте, боятися не треба.

Одного разу був такий випадок. Людина закрила рот, боячись, що біс ввійде до неї через відкритий рот. Але біс у біснуватій людині говорить йому: "Не бійся! Я в тебе не ввійду. В тобі вже живе мій друг - біс блуду".

Так що, якщо в людині Дух Святий живе, ніколи біс не увійде в людину. А якщо немає в ній Духа Святого, то значить, що в ньому живе інший біс - без прописки. Душа незайнятою не буває.

Порадьте, як мені позбутися бісівської нечисті? Мене "нагородила" нею в храмі одна чаклунка.

Це прекрасний шлях спасіння. Якщо людина біснувата, Богу дякує і не звинувачує в цьому ніяких чаклунів і чародіїв, то ця людина спасеться, якщо пронесе свій мученицький хрест до кінця. Найголовніше - треба пам'ятати, що чаклуни над нами ніякої влади не мають; біси не мають влади навіть над свинями. Тільки один Господь має владу над людиною. Якщо Він попустив таку хворобу людині, то це для користі і порятунку її душі, бо душа перебувала на погибельному шляху. Часто говорять "мене зіпсували". Нас ніхто не псує - нас псують тільки наші гріхи. І треба боятися не чаклунів, а Бога. Треба більше вірити не в чаклунів, а в Бога, і жити за заповідями Божими. Якщо у людини душа свята, і в ній Сам Господь - Дух Святий перебуває, туди злий дух ніколи не увійде. А якщо він увійшов, значить, там Духа Святого немає. І треба Богу дякувати та радіти, що представилася можливість очиститися і врятуватися.

Як вигнати біса з людини?

Постом і молитвою - відповідає нам Святе Письмо. А багато хто відразу просять: "Зробіть вичитку, виженіть біса". А людину, можливо, і відчитувати не можна. Господь попустив це людині за гріхи, для порятунку. Так написано у апостола Павла в Посланні до коринтян: цю людину треба "віддати сатані на погибіль тіла, щоб дух був врятований" (1 Кор. 5:5). Так от, якщо людина у всьому покаялася, стала вже православним християнином, живе за заповідями Господніми, і біс її мучить, крушить, то в цьому випадку можна виганяти злого духа. Яким шляхом? Священик повинен щодня здійснювати Божественну літургію, кожен день причащатися, один раз на добу їжу їсти, перебувати в посиленій молитві, тому що він йде вести боротьбу не з простою людиною, а з самим сатаною, злим духом. Перш ніж одержимого відчитувати, всі його родичі повинні покаятися, повінчатися, звернутися до Бога. Тільки тоді священик приступає до цієї страшної справи. Він кадить навколо цієї людини, і всі родичі посилено моляться, священик водою все окроплює, а потім починає читати особливу молитву. У цей час біс починає в людині шуміти, кричати, сокрушати її. Людина падає, з рота піна йде, і тут, якщо Господу завгодно, біс вийде з неї. Все залежить від того, як людина буде себе вести. Священик може вигнати біса, людина вийде з храму, біс у неї знову входить. Чому? Та тому, що багато вичитують, щоб здоров'я отримати, а потім знову пити, гуляти, курити, матом лаятися...

Одного разу я чергував у Троїцько-Сергієвій Лаврі, до мене підсіла жінка. У ній говорив злий дух, вона була біснувата. Я поцікавився, запитав: - Ми перебували в раю, - відповів демон.

- А хто з вас був найближчим до Бога?

- Світлоносец, який від Бога приймав всі таємниці. Ми послухалися його і пішли війною проти Бога, і третя частина ангелів була повалена з неба. І стали ми злими духами, каятися ми не можемо вже.

Каже мені ще:

- Отче Амвросій! Зараз я з тобою говорю, але знай, що все пекло чує розмову, і сам сатана знає, що я з тобою говорю.

Хоча святі отці забороняють з демоном розмовляти, але я в той час вичитував з благословення духівника, і доводилося бесіду вести . Що цікаво, з усієї Росії люди з промовистими всередині злими духами тисячами приїжджали. Страшно було дивитися на них. Що вони тільки не говорили, на різних мовах. Могли розповісти всі гріхи людей, що стоять навколо. Звичайно, багато хто по незнанню думають, що демон в них може увійти, навіть рот закривали. Демон без допуску Божого не увійде в людину, будь людина навіть найсильнішим грішником... Ті люди, які бачать біснуватих, відчувають страх; вони на власні очі переконуються, що в людині біс. Він може сковувати тіло, і люди мимоволі роблять незрозумілі рухи. Мені доводилося вичитувати їх, так деякі навіть накидалися, через себе кидали. Бувало так, що людина стоїть, скує її біс - і людина назад плазом падає, б'ється об підлогу храму без свідомості. На голові шишки, а дивишся - нічого, все нормально. Часом дрібні цвяхи можуть їсти, стакан покусати і проковтнути, і не обрізатися. Але коли людина приходить до себе, спокійно сидить, міркує. А коли біснується - так її ,буває, не можливо і зрозуміти.

Коли людина страждає біснуванням, трясеться, мучиться, чи ставиться це їй в очищення душі?

У апостола Павла в посланні до коринтян ми читаємо про одну людину, яка здійснював смертний гріх. Апостол пише, що треба віддати тіло цієї людини на знемагання сатані, щоб врятувався дух. Буває, люди не вчинили жодних важких гріхів, а в них вселився злий дух. Питають: за що? Причин може бути дуже багато. Можливо, коли ця людина стане дорослою, вона принесе людям дуже багато зла, а коли демон, з допуску Божого, входить в неї, не тільки ця людина приходить до Бога, але і всі родичі. Коли вона цілком звертається до Бога, живе церковним життям, стає православною, через неї багато рятуються. Вона біснується в храмі, а люди, бачачи її муки, усвідомлюють, що Бог є і є злі демони, які можуть ось так мучити людей.

До пришестя Христа на землю було дуже багато біснуватих. За дві тисячі років християнства біснуватих стало менше. Страждання біснуватої людини тоді ставляться їй в мучеництво, коли вона без нарікання на Бога несе їх. Але диявол хитрий, він батько брехні. Як він зазвичай діє у людині? Кричить: "Мене до тебе посадила свекруха (або невістка, або сусідка...)" А для чого він так говорить? Щоб спокусити людину, порушити заповідь про любов до ближнього. Ніхто, крім Бога, не має влади над демонами. І ніхто без допуску Божого не може "посадити" комусь біса. Без волі Божої жодна волосина з голови не падає. Ніхто не може наслати на нас хвороби або зіпсувати. Це все брехня демонічна. Ми знаходимося під особливим наглядом у Господа, і якщо бувають в нашому житті якісь неприємні моменти, то тільки з Його допуску - для нашого повернення на істинний шлях. Значить, ми в чомусь згрішили, заблукали.

Але диявол вселяє: "Тобі поробили, тебе зіпсували". Нас псують наші пристрасті, наші пороки, наші гріхи.

Одного разу до преподобного Антонія Великого привели одного біснуватого. Бісу стало нудно, і він почав бушувати, нервувати в ньому: "Куди мені йти?" Преподобний відповів: "Заходь у мене!" - "В тебе я не можу увійти," - відповідає біс. - "Чому?" - "В тобі Дух Святий, мені там місця немає."

Душа людини не може бути порожньою. У душі або Дух Святий живе, або злий дух. Це залежить від того, як ми самі будемо поводитися.

Батюшка, поясніть, що зі мною відбувається. Я хрестилася десять років тому, почала воцерковлятися. Зараз під час читання молитов мене душить - така от дивна хвороба. Лікарі кажуть, що легеневих захворювань немає. І це все частіше і частіше, як покарання за щось.

У Троїце-Сергієвій Лаврі близько трьох років я чергував біля мощей преподобного Сергія Радонезького. Постійно йшов потік народу. Пам'ятаю одну черницю, яка під час Великого посту не вкушала по середах і п'ятницях зовсім ніякої їжі. В цей час вона ні з ким не говорила ні слова, молилася. І жила на свинарнику. Харчувалася тільки тими залишками їжі, які з їдальні привозили на корм тваринам... відкинути.

Прийшла вона якось на сповідь і потрапила до мене. Став я з нею розмовляти, запитав:

- Можна питати Вас про гріхи ?

- Звичайно.

- Може, є щось нерозкаяних?

Дійсно, знайшлися гріхи важкі, смертні, які вона через забудькуватість на сповіді не говорила. У цей момент, коли вона в них зізналася, Господь її пробачив. Але треба було їх загладити. І Господь дав їй таку ж хворобу, як у Вас.

Часом стоїть вона на молитві, а зсередини у неї починають чутися голоси. Злий дух у ній починає шуміти і кричати. Це було їй попущено для очищення від колишніх гріхів, нехай навіть вона в них і покаялася. До кінця свого життя вона несла цю хворобу як хрест, як покуту від Господа, а перед кончиною демон вийшов, і вона отримала від Господа вічне блаженне життя.

Так що Ви не лякайтеся, що не нарікайте, не зневіряйтеся. Просто позгадуйте: швидше за все, у Вас на совісті залишилися якісь нерозкаяні гріхи, а Господь по Своїй любові бажає звільнити Вас від них. Може, Ви дратівливі, може, часто осуджуєте, ображаєтеся.

І дякуйте Богові за все! Він знає, кому що треба. Хіба не знає Він, що під час молитви Вам погано? І всі ваші інші хвороби Він знає.

Брат чоловіка біснуватий, дійшов до виснаження - тілесного і душевного. Каже, що диявол його змушує голодувати. Як поводитися з ним?

Оскільки Господь нас терпить (ми ж теж грішні, нечисті), то повинні терпіти і немочі ближніх. Він сам не радий своєму поводженню, але не владний над собою - демонічні сили змушують його працювати ним.

Вам треба потерпіти і допомогти йому покаятися. Якби він очистив душу від колишнього бруду, то Господь цю його неміч зцілив би. Господь попускає бісу вселитися в людину, щоб та прагнула очиститися і від біса, і від гріхів.

Зустрічав я таких людей, навіть серед ченців. Люди православні, мають у собі цю неміч, миряться, несуть як хрест на спасіння, не нарікають, не впадають у відчай, а терплять. Вони прирівнюються до мучеників. Але якщо людина біснувата, до церкви на сповідь і на служби не ходить, скандалить, ближніх тероризує, то вона не рятується.

Моліться за вашого родича, згадуйте його на "Слава" на Псалтирі. Подавайте поминання про нього на Божественну літургію, на молебні. Величезна користь буде йому. Молитва Церкви допомагає всім.

Питання священику / Про віру і спасіння. Архімандрит Амвросій (Юрасов)

http://www.homutovo.ru/
Категорія: Проповіді, науки | Додав: Vik (16.05.2014)
Переглядів: 6359 | Теги: Храм, науки, проповіді, одержимі, біснуваті, питання і відповіді, питання християнина, питання священику, про біснуватих, християнські питання | Рейтинг: 0.0/0

Схожі статті:
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Меню сайту

Випадкова цитата

Нащо бути душею товариства, якщо душі в ньому зовсім нема.
Володимир Висоцький

Наше опитування

Ваші пріоритети
Всього відповідей: 256

Друзі сайту

Молитва - могутній засіб спасіння! Вивчення іспанської мови онлайн - українською
Сайт про Мексику
Travel Ukraine В 1 клас - навчальні матеріали для початкової школи

Наша кнопка

Небо - український християнський сайт

Статистика